Persoonlijkheidsonderzoek 2017-04-03T21:32:17+00:00

Persoonlijkheidsonderzoek

Door het onderzoek komen we meer te weten over wie je bent, wat je denkt, wat je vindt en wat je kunt. Door je persoonlijkheid te onderzoeken willen we meer te weten komen over jouw sociale- en emotionele ontwikkeling. Dat wil zeggen, hoe je met andere mensen omgaat en hoe jij je in verschillende situaties voelt.

AANMELDEN

Wanneer?

Het onderzoek kan helpen om duidelijk te krijgen hoe wij kunnen helpen bij het oplossen van de problemen waar je op school en misschien ook thuis tegenaan loopt. De uitslag is handig voor jezelf om te weten, maar ook voor mensen om je heen. Op die manier kunnen je ouders en de leerkrachten je gemakkelijker helpen als dat nodig is. Bijvoorbeeld:

  • wanneer je niet lekker in je vel zit
  • wanneer je vaak ruzie hebt met je ouders, leerkrachten of kinderen
  • wanneer je het moeilijk vindt om vrienden te maken
  • wanneer je snel bang of boos bent

Hoe?

Het onderzoek wordt uitgevoerd door een orthopedagoog of psycholoog. Deze mensen weten veel van opvoeding, ontwikkeling en gedrag van kinderen en jongeren. Meestal kom je twee keer een dagdeel naar ons toe voor het onderzoek. In die tijd praten we met je, of we nemen tests bij je af.

Verslag en advies

Door een persoonlijkheidsonderzoek kunnen we er samen achterkomen waar je problemen vandaan komen. Ook kijken we hoe je reageert in moeilijke situaties, waar jij je zorgen over maakt of waar je boos, verdrietig of misschien wel angstig van wordt.

Je bent na het onderzoek vast benieuwd wat eruit is gekomen. De onderzoeker heeft dat in een verslag opgeschreven. Het verslag wordt eerst besproken met je ouders. Wanneer jullie dit prettig vinden, krijg jij zelf ook een gesprek over de uitslag van dit onderzoek.